• .
  • .

fejléc
 

Raktári kiszolgálás

A raktári kikérő abban nyújt segítséget, hogy a raktárban elhelyezett dokumentumokhoz könnyen és gyorsan jussunk hozzá. Az on-line kérőlap lehetővé teszi, hogy a rendelést akár otthonról is megtehessük, jelentősen csökkentve ezáltal a várakozási időt. A raktári kérőlap kitöltéséhez a katalógusban talált adatokat használjuk (szerző, cím, évfolyam, kötet stb.). A raktári-kikérő a részeltes példányadatoknál található „Raktári kérés” gombbal indítható el.

A szabadpolcos övezetekben vagy olvasótermi kézikönyvtárakban közvetlenül hozzáférhető művekre nem adható le elektronikus kérés, azokat a jelzett lelőhelyen magunk megtalálhatjuk.

A raktári nyitvatartási idő alatt beérkező kérések kiszolgálása folyamatos. A várakozási idő - forgalomtól függően - 20 perc, max. 1 óra.

A raktár zárása után beérkező kéréseket a következő munkanapon szolgáljuk ki, a raktár nyitását követően 30 perc elteltével. A péntek 19:00 óra után, illetve a hétvégeken leadott kéréseket hétfőn 9:30 után teljesítjük.

A kért dokumentumot 1 napig őrizzük (a kérés teljesítését követő nap zárásig) azon a helyen, amit az olvasó a kiszolgálás helyeként megadott. Ha a dokumentumot nem veszik át, zárás után visszaküldjük a raktárba.